23.3.11

Mood Aku Down [ mood aku downla..zzz ]

[ pokok kelapa ]..simple talk? bah, hear this...makin kita tua, makinla kita banyak berfikir. makin kita rasa hidup ini lebih kompleks. makinla rasa susahnya mau paham diri sendiri, orang lain atau sesuatu komuniti, makin banyak dugaan... dan makin makinla makin bagi segala bagai permasalahan yang lain...arGhh!! mood aku down lagi, umur adalah satu angka yang paling bermasalah bila bercakap mengenai soal pemikiran dan tingkah laku...?

kalau dulu masa kecik-kecik lain cerita, buat ini itu tiada masalah.. sebab masih kecik.. orang kata, budak2, biasala tu nakal2 sikit. baru mau kenal dunia kan? dan..bla bla bla..

betul kan?

[ mood down? tengok pokok kelapa ]


dan…dalam persekitaran kita, bukan ada satu jenis manusia sahaja..termasuk aku? berjuta!..ada kadang2 yang biasa2 jak, kompleks? mudah bergaul? unik? suka hasad dengki, suka berfikiran negatif, suka menyindir, suka menasihati, suka menyendiri, suka buat hal, suka ambil mudah, suka ambil berat, suka menolong dan banyak2 lagilah.. kita yang mana satu? dan aku yang mana satu? fine! aku mengaku aku jenis yang banyak negatif. sy susah nk bergaul (inferioriti kompleks kot) dan kompleks. sy rasa aku suka mengkomplekskan pemikiran ku sendiri.. itu masalah dalaman.. kadang2 terzahir juga..yalah manusia, mungkin juga aku jenis orang yang suka ambil mudah. dan juga susah mau fokus terhadap satu2 benda. suka betul menerawang jauh..jauh! lepas fikiran yang sudah pusing satu dunia barula sampai malaysia balik.. zzz..aku cuba belajar lebih fokus ok lain kali (dalam isu2 tertentu)..haha..*sigh*

hurmm, macam mana diri kita sekalipun, kita juga harus faham bahawa tidak semua orang yang akan memahami tingkah laku kita.. diri kita, hanya kita yang memahami dan tidak mudah untuk kita puaskan hati semua orang..sorry to say, really really really sorry for some one that what i'v done sebab ada yang terasa hati..maaf.

*me? yang pastinya tika ini haru biru lagi..the eNd.

No comments:

Post a Comment