28.1.10

Flash Back


28.1.2010..Aku Tulis" aku tengok jam,suda mau pukul 5.00am,cukup la untuk ari ni kemenangan bermain Dota..dono wat clock edi..aku tetidur... tengok jam itu..sudah pukul 9.00am..Tasli yang bagunkan aku..,masa untuk balik...bla bla bla...bosan datang padaku....ndak tau mau buat apa aku turun bandar,seperti biasa jalan sendiri-sendiri..aku lebih selesa berjalan sendiri..bla bla bla..tidak tau mau buat apa...

28.1.2010...Flash Back
kejadian ni berlaku sudah lama dulu masa tu masa bulan puasa...ndak tau malam keberapa lepas solat tarawih dengan Abg Lan..masa balik tu kami singah di restoran Siput Jaya kalau ndak silap aku nama tempat tu..sedang kami makan-makan...aku tengok dari jauh[tidak jauh betul] meja yang bersebelahan dengan meja kami didatngi seorang perempuan dengan anak kecilnya.

Time[Dulu-dulu]

Masa[Dulu-dulu]
Perempuan tu bagi salam...[sound macam masih kabur-kabur masa tu] ni apa yang aku ingat...sebenarnya perempuan tu mau minta sedekah,apa yang aku ingat...Perempuan tu mau beli susu untuk anaknya,sebab duit perempuan tu sua abis,dia ndak tau mau buat apa... Perempuan Itu : Assalamualaikum dik.. Orang Sebelah Itu : Waalaikummussalam. Perempuan Itu : Dik , kakak mau minta tolong adik betul-betul .Kakak mau minta sumbangan sedikit duit daripada adik.Susu anak kakak sdh habis , kakak tidak tahu mau buat apa. Orang sebelah Itu : Errrr ( sambil memandang kawannya , tapi kawannya buat ndak tahu ) ndak taula..bla bla bla...apa yang aku ingat tiada pun orang yang bantu perempuan itu masa tu..klip-klip dia hilang dari pandangan...sedikit rasa bersalah aku masa tu.

28.1.2010
....again...lain aku rasa,rasa bersalah pulak ...perasaan ku jak mungkin...mungkin,...ya.. senario peminta sedekah sesuatu yang nampak normal,tapi ndak tau la macam mana penerimaan orang-orang kita..kadang-kadang ada yang terus bagi kadang-kadang ada yang banyak tanya itu ini...bukan kedekut cuma kadang-kadang jua mau kepastian..ehh ndak tau la..

Perlu tidak kita memberi sedekah kepada peminta sedekah yang datang kepada kita?ndak tau aku mau jawab...sebab aku pun selalu faied..owh !

No comments:

Post a Comment