11.3.10

Figure up your love

When we talk about love, impossible is nothing.

Ni cerita sms aku dengan kazen aku yang noob..

Kazen : mang,siapa nama dia? yg pagi tu ko sarapan dgn dia di muhibbah sana?
Aku : napa?
Kazen : ish kau ni.. Cuba kau bagi aku sebab kenapa kau suka dia.
Aku : ndada sebab untuk aku suka seseorang.

bukan la kami berdialog secara berdepan,setakat bicara sms sahaja,tapi memang betul-betul terjadi keatas aku. Dan ya.. Adakah aku perlukan apa-apa sebab untuk sukakan seseorang?

Kazen : yalah bah, bf ku handsome... Mata dia sweet jak =)
Aku : kalau bf mu accident then muka dia ndak handsome sua?, part-part badan dia cacat, mata dia buta..mcm mana?
Kazen : tidak la..pikir2 dulu..
Aku : jadi? mana pigi sebab-sebab yang membuatkan kau sayang dia tu?

aku pijak jugak lehernya ndak lama ni..pas tu tendang-tendang perutnya,pas tu sumbat mulutnya pakai handpone dia haha...tp tu imaginasi aku jak.Aku bukanlah lelaki yang suka menyakiti hati perempuan. Sebab tu la aku tia suka kalau ada kawan-kawan aku berimaginasi lucah terhadap kawan-kawan perempuan aku. Ia amat sensitive bagi aku,tidak kisah la perempuan atau lelaki,lebih-lebih dekat perempuan yang baik akhlakhnya.


back to main story, kita memang tidak perlukan sebab untuk mencintai seseorang lebih-lebih lagi dari aspek fizikal. Kecuali dari segi rohaniah. Dan, rohaniah itu boleh dipupuk. Siapa yang tidak setuju tu, pedulik apa aku..haha
Perempuan penting bagi lelaki.. Lebih-lebih lagi untuk mencegah sifat gay.
Kaum favourite aku ni sering menjadi inspirasi dekat ku untuk terus hidup. Terus makan. Dan bangun pagi setiap hari untuk bermain dota. Sebab tu la selalu menang jak.. xD
Dan. Adakah anda ada sebab untuk menyayangi kekasih-kekasih dan scandals anda?
Kepada yang ada kekasih tu, jawab la. Kepada yang tidak ada tu, jangan risau. Suatu hari nanti anda akan berpunya. Ya, saya tahu anda tidak handsome dan tidak cantik. Tapi suatu hari nanti, kamu akan jumpa juga dengan pemuda/gadis yang handsome/manis yang akan menetap di hati anda.
Tapi kalu tidak jumpa juga kekasih hati nanti, baik pergi mati lah.. Tamat!


P/S: Macam sakit-sakit perasaanku,badan lemah longlai, selesema.batuk.ulu hati sakit-sakit, Perlukan ubat untuk badan dan dihati ini.

8 comments:

  1. Stuju..
    xada sebab untk suka kat seseorng....

    ReplyDelete
  2. klu lah cinta tu bersebab ndak kemana la relationship tu.. :)

    ReplyDelete
  3. dak kestau pun ada kazen mu nmpak kita mamam di muhibbah?.hmm...mesti dia ckp me jelek kan..uhuhuh..:(..

    ReplyDelete
  4. farhana: pun setuju

    sintakis: mcm kenal jak ..haha..mimi :P

    Qaseh: pun tia prasan syg ada lalu tgok kita sana.. :)

    Akma: kadang2 dota itu indah xD

    ReplyDelete
  5. pompuan lau suke sum1, de akn suke evrtg sal dat guys.dats y lau break up pompuan ja frust menonggeng gle babi. tp depends on situation la kan?lol

    ReplyDelete
  6. nawa frust meninggeng ya? xD

    ReplyDelete
  7. ya ya ya cuz aftr 3 yrs n stop there then datg org tu ini ak xlayan.tbe2 mamat ni not bad la,tcabar kan.so i accpt.but thenn when sume da ok tbe2 de yg hah?wut d heck de yg ruin evrtg.so xle nk ckp pe.ak ikot je.then dtg blik kat aku xde maap la.mls ah!mbzir mase.baik aku kikis2 jd pisau lipat.muhahahaah

    ReplyDelete